dilluns, 20 d’abril del 2009

El JClic

La setmana passada vam utilitzar el programa JClic. Primer, hem vist que és la metàfora tutorial: ús de l'ordinador com a tutor. És quan l’ordinador fa de tutor en relació ap procés d’aprenentatge de l’estudiant. La resposta de l’infant, és avaluada per l’ordinador com si fos el seu tutor. Un dels exemples més clar d’aquesta metàfora és: el programa: JClic. Aquest, és un programa que consta d’un conjunt d’aplicacions informàtiques que serveixen per a activitats de caire educatiu per a totes les edats.

Primer de tot és necessari tenir el programa instal·lat, sinó ens l’hem de descarregar.
Això ho podem fer a través de la pàgina de l’assignatura, a través de la següent direcció:
http://clic.xtec.cat (seleccionar l’idioma i anar a l’apartat: clic 3.0 i allà ja te’l pots descarregar)

I per a crear activitats, cal seguir els següents passos:
1. Anar a l'opció: “Fitxers" i clicar a: "Nou Projecte". Seguidament, posar el nom del projecte que nosaltres desitgem i clicar a: "D'acord".
2. Anar a l'opció: "Mediateca" i clicar a l'icona: "Afegeix una imatge o un objecte multimèdia a la mediateca" per tal de buscar una imatge o fotografia que ens interessi.
3. Anar a l’icona: "Activitats" i clicar a l'opció: "Afegeix una nova activitat al projecte". Amb aquesta opció, seleccionem el tipus d’activitat que volem.
4. Anar a l’icona: "Finestra" per tal d’iniciar la creació de l’activitat. Podem comprovar com tenim un gran ventall d’opcions per tal de configurar les activitats tals com: color de fons, gradient, imatge, etc.
5. Per acabar, seleccionar d’icona: “plafó” per tal d’iniciar la creació de l’escenari de l’activitat proposada.
I per tal de guardar les activitats dissenyades, hem d’anar a l’icona: “fitxers” i clicar a “desar”.

valoració personal: aquest programa ja el coneixia ja que és un programa molt utilitzar a ls escoles, i cada vegades més, a les aules d'educació infantil ja que ajuda molt a desenvolupar el potencal dels nens i a fer-o pensar i reflexionar alhora que aprenen nous conceptes i s'enriqueixen de coneixements.

a part, també havia creat ja altres vegades activitats, les quals posteriorment m'havien servit per a practicar en relació als meus coneixements, però sempre va bé repassar-ho ja que hi havia moltes coses que ja me n'havia oblidat. Crec que és molt positiu coneixer bé aquests programes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada