dijous, 26 de febrer del 2009

Com redimensionar una fotografia amb el programa Gimp

Avui a Noves Tecnologies hem conegut el programa Gimp, el qual serveix per a modificar imatges en relació a la seva mida, el seu pes.... sobre la redimensionalització de les fotos.

Per tal de poder redimensionar una imatge, primer de tot cal :
1. elegir una imatge i a continuació guardar-la en algun lloc de l'ordinador per posteriorment poder-la recuperar.
2.obrir el programa Gimp i anar a arxivo, abrir i buscar l'imatge a la seva carpeta.
3. ara ja podem modificar l'imatge com nosaltres ens vingui de gust : retallant-la movent el quadrat que surt al voltant de la foto (tot mantenint el ratoli amb el boto esquerra apretat).
4. podem alhora també modificar l'amplada i el tamany de l'imatge a través de l'opció que es troba situada a: imagen, escalar imagen, i alla pots modificar les mides al teu gust. Quan ja tinguem els pixels deitjats, cliquem a: escalar.
5. quan ja hem retocat l'imatge com ens be de gust, guardem l'imatge a la carpeta desitjada tot mirant que la desem amb format: JPG o JPEG.
6. seguidament, s'obra una altre finestra on hi consta la qualitat del nostre arxiu, i si ho deitgem també la podem modificar.
7. Per finalitzar, cliquem sobre guardar.

Fins aqui hem citat tots els passos que cal seguir per a redimensionar una imatge.

Ara bé, si el que volem és transportar l'imatge al nostre blog, tambe cal seguir uns passos, i són:
1. guardar l'imatge amb un pes raonable (50-60 aprox.)
2. anar al nostre blog i clicar sobre l'opció personalitzar el blog
3. anar a l'opció enviament de missatges i allà ja podem ajuntar la foto i fer una breu descripció de nosaltres mateixes.
4. finalment, nomes cal fer un clic a : publica un missatge.


Opinio personal: crec que el Gimp, no es un programa excessivament dificil, però la millor manera per aprendre a utilitzar-lo (en el cas que ens costi una mica) és practicant i investigant totes les seves opcions.

1 comentari: