dissabte, 7 de març del 2009

AUDACITY (el so)

En la sessió anterior, hem experimentat amb un programa anomenat: AUDACITY, el qual serveix per retocar el so. I així ho hem fet:
1. Anar al programa i gravar tot prement sobre el botó: REC, un frase inventada (per parelles). Cada membre de la parella diu un tros de la frase.2. Esborrar els espais en blanc que queden entremig de la cançó i que no serveixen per res.
3. Guardar-ho tot anant a: fitxer, exportar com a WAV, elegir la carpeta que desitgem per posteriorment recuperar-la.
4. Anar al blink i pujar la frase dins la carpeta que ja està creada.

A continuació, quan ja hem pujat aquesta frase al blink, tornem al programa AUDACITY, i ara fem:
1. Anem al menú i prenem sobre: projecte, importar àudio, i allà busquem la cançó que hem gravat anteriorment.
2. A continuació gravem 2 frases més tal i com ho hem fet anteriorment.
3. Desprès podem experimentar cada frase tot aplicant diferents efectes i observant els canvis que es produeixen.
4. Quan ja tenim els efectes que ens agraden aplicat a cada tros de la frase, hem d’ajuntar les 3 frases en una de sola, i per fer això, hem de buscar un icona que té aquest símbol: i això ens permet moure les veus i situar-les seguides. Hem d’anar escoltant la gravació per tal de que quedi tot seguit i sense espais en blanc entremig.
5. Gravem aquest últim projecte de la mateixa forma que ho hem fet anteriorment.

En la sessió d’avui, hem continuat amb aquest programa de retoc de so. Avui hem fet una composició de la nostra frase del dia anterior introduïda en una cançó d’MP3 que nosaltres desitgéssim:

1. Importem la cançó desitjada de la mateixa forma que ho fem per importar un àudio.
2. A continuació, importem també la frase del projecte final anteriorment gravada.
3. Cal escoltar la cançó i trobar un lloc on poder situar la frase gravada i retocada.
4. Seguidament, el lloc que has escollit per implantar la cançó, es té d’abaixar el volum de la cançó a través de l’icona: ara et situes sobre la part de la cançó que desitges disminuir el so i fas clic amb el ratolí i ja veuràs que et permet modificar el volum de la forma desitjada.
5. Finalment, selecciones l’icona mencionat el dia anterior: i col·loques la frase gravada en el lloc on has baixar el volum de la cançó.
6. Per acabar, escoltes la gravació per veure si ha quedat bé o no. I si ho desitges escurces la cançó tot retallant el tros que tu desitgis.
7. Ara ja només queda gravar-ho i pujar-ho al blink seguint els passos mencionats anteriorment.

Opinió personal: és un programa el qual trobo que es interessant coneixe'l, sobretot alhora de treballar coses amb el so i crec que un cop li has trobat el punt, és fàcil d'utilitzar. És un programa que és bo coneixe'l i treballar amb ell per tal d'anar esbrinant coses que es poden fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada